Olen palautunut. Henkisesti en vielä...mutta iloa arkeen tuo koskenkorvan vodka litra 16,70 tai jottain Finnlinesin lautalta. Muuta tuliaista en tuonut.. no joo halvan lakunappeja. Olin sen verran vähissä rahoissa. Jäi vaalee bacardi kauppaan kun voiton vei koskenkorva.

Matkakertomus..

Lauantaina matkaan joskus iltapäivällä. Sieltä ekaks lento köpikseen. Sieltä toiseen koneeseen ja Hampuriin. Hinnoista en osaa sanoo kun en itse maksanut. Hampurissa metrolla St pauliin ja sieltä halpa hotelli. Halpa ja halpa..79 euroo. Vessa ja suihku käytävässä. Nyt aloin päästä matkafiilikseen. Tietysti se lentoon nousu aiheutti jo ensimmäiset pienet matkakiksit.

Hotellilta illalla Reeberbahnin rientoihin. Metro toimi ja Astra-olut festivaalit olivat meneillään satamassa. Siellä oli juhlahumua ja porukkaa.. mikä näkyi myöhemmin sitten reeberbahnilla. Kaikenlaista kulkijaa. Itse otin aika rauhallisesti..drinksuu. Vasta eilen oikeastaan otin kunnon hjumalan..mikä kenties selittää öisen mieliteon hypätä laivan kannelta ja uida ruotsiin. Siellä reeberbahnilla oli myös Boutique Bizzarre..jossa oli jotain synkeää eroottista taidetta..semmonen näyttely.. ja piiskoja..moneen makuun.. pvc-kostyymejä ja naamioita.. voi hyvä ihme maskeja jotka vetävät vertoja klasun prowler-maskiin.

Ensimmäisenä iltana ruokana charcoal-grillillä jotain lamb fillettiä..riisin ja ranskanperunoiden kera..paistettu tomaatti ja väkevä pepperoni. Pita-leipää..ja salaatti.Taisi olla turkkilaista..tahi persialaista tai jotain sinneppäin se ruoka. Hirmuisen hyvää.

Toisena päivänä samoilua hampurissa. Kirkon raunioiden tutkiskelua ja tornissa käynti 74-76 metrissä. Kokonaisuudessaan se taisi olla 143 metrii korkea. Näytti kyllä hienolta. Otin kännykällä kuvia gargoileista..saas nähdä onnistuko. Lisäksi hampurin sataman kanavat olivat kuin kuiluja vanhojen punatiilisten terminaalirakennusten välissä. Ja rautasillat ja ja sitten se moderni satamaosa..kuin tulevaisuudesta.

Hienoa kaupunkiasceneä.. vaikken mikään modernin arkkitehtuurin suuri ystävä ole. Illalla ruuaksi chicken tikka masala. Ookoo. Kebabit jäi kokeilematta kuin myös perus germaaniruoka. Muuten käytiin kaupassa ja syötii halvasti. Paitsi finnlinesin lautalla jossa taas oli ihan kaikkee... IHAN KAIKKEE. Siltä ainakin tuntui ja ruokailu noin neljän tunnin välein. Finnlinesilla oli viime vuonnakin hyvä ruoka. Syö niin paljon kuin jaksat. Et laihdu..

Sitten lähettiin junalla Bremerhaveniin ja sieltä lautalla nordhamiin jossa auto oli. Toyota..hopean harmaa..vähän ajettu , vuosimallia en tiiä, hyvältä näytti.Hinta 3700 euroo. Takas Bremerhaveniin.. rekisteröimään ja vakuuttamaan. Sitten kun ei ollut kotiosoitetta virallisissa papereissa niin se aiheutti ongelmia. Yritä selittää niille että suomessa ei merkata passiin tai henkilökorttiin tai ajokorttiin osoitetietoja. Mikä on mun mielestä ihan hyvä homma. Shit..

Se siitä sitten? NOup..vanha kärsinyt kalastuskortti (paperiliuska)  kelpas..koska siinä oli osoite..virallinen leima..ja jotain vielä ja allekirjoitus. Älä aliarvioi kalastuskortin voimaa asioidessa saksassa. Hitto mikä onni. Käytiin siinä kuitenkin vähän keskustelua mutta lopulta se onnistui. Siinä oli toimiston bossena viehkeä päälle 30kybänen germaanineito joka sitten selvitti hommat. Thänk good ja kiitos. Sitten Trawemundeen lautalle. Halki pohjois-saksan..läntisen.. jossa tuoksui  lapsuuden saksanmatkoista tuttu possun peen haju. Onni oli että päästiin yöllä lautalle..Neljältä lähtö..ja sitten huomattiin että pitääkin viettää yksi päivä merellä. Eli kaksi yötä laivalla. Shit...kansituoleilla.Onneksi saatiin nukkumapaikat kuitenkin..jotka sitten vielä muutettiin hytiksi. Kahden hengen ikkunalliseksi hytiksi..miespaikkojen hinnalla..jippii. Ei tarvinnu nukkuu ryyppäävien venäläisten huoneessa. Huhh. Siinäkin oli onni mukana.. kaks kertaa.

Mietitytti vaan miten voi saksasta mitään suurempaa ostaa jos virallinen passi tai ajokortti tai muut paperit ei käy kun niissä ei ole kotiosoitetta? Silloin tuli kettumainen olo..muuten saksa on hyvä maa. I like it. Ihmiset avuliaita..kyllä. Katsoin myös niitä naisia..kyllä. Voisipa olla niin että tulevaisuudessa..armaani voisi olla germaani.

Siellä saksassa voisi viettää enemmänkin aikaa. Loppukaneettina tähän..kyllä ihmisen täytyy olla hullu kun täällä kärvistelee ..varsinkin kun on olemassa sellanenki maa kuin saksa.

 

"ggrrgermaani-matti"