Hyvää Sunnuntaita,pirkkaolutta,lohikeittoa ja lohennahkaparkkialoituskeitoskokeilu.

Kurjat.. kurjat kuppilat.. sarjassamme kurjat Kiinalaiset tuli Lauantaina koettua OIKEA pohjanoteeraus. Ravintola X Helsingin kantakaupungissa, missä kävin syömässä Kiinalaista ruokaa vanhempien kanssa.. niin huh huh. Olo oli kuin Gordon Ramsayllä kurjissa kuppiloissa.

Ensiksikin..hämyinen, tyhjä ravintola.Pöytien MUOVILIINAT olivat kuluneita ja ruskeita kohtia täynnä..likaa? Tahmeita. Vesilasi oli ylösalaisin ja kun sen irrotti kuului pieni rats kun se oli siinä limaisessa muovisessa pöytäliinassa kiinni.

Siellä oli yksi Kiinalainen vanhempi nainen joka ei puhunut MITÄÄN. Toi ruokalistan ja veden pöytään. Listalta valittiin numero sormella näyttämällä ja varmuuden vuoksi nainen tömäytti sormella raivokkaasti numeroa ja hintaa että tämä se oli? Kyllä.

Ei juomalistaa? Ei A- oikeuksia. Pyytämällä hän sen listan toi. Mutta nou chinese beer joten tyydyttiin veteen. Hetken kuluttua keittöstä alkoi kuulua MIKRON surina. Silloin olin ensimmäisen kerran valmis lähtemään pois. Ruoat tuotiin melko nopeaan. Annokset olivat oikeat mutta joka ikinen meni väärällä ihmiselle.

Lisäksi se oli ihme sotkua..hyvin hyvin vähän lihaa.. siis hyvin vähän lihaa. Ei lämmitintä ruoalle. Ja maku oli vanha..tuhnunen. Melkein itkin pettymyksestä ja melkein kieltäydyin syömästä ja sen jälkeen maksamasta mutta nälkä oli sen verran kova että pakko oli vähän maistella. Ja vanhemmat maksoivat eikä hinta ollut kova mutta silti.

Ruoat jäivät,maksettiin ja lähdettiin kiireen vilkkaa pois. En käynyt edes vessassa vaikka oli hätä. Kiehuin raivoissani miten tuollainen ravintola saa olla olemassa. Oikeesti..hirvee loukkaus asiakasta kohtaan ja siitä pitää vielä maksaa?

No se siitä. Sitä ennen kävin taidemaalariliiton teosvälityksessä kaapelitehtaalla. Ei oikein mikään säväyttänyt vaikka oli paljon maalauksia. Vähän hyviä, osa kohtalaisia mutta loppu roskaa. Omani olisivat menneet siellä muiden muassa. Katselin myös sopivia taiteilijatyttösiä.

Ravintolaepisodin jälkeen kävin kulmakaupassa, ostin pirkkolutta ja kävelin kanapuiston ohi. Runoilija siellä huuteli. Se ja sen kaveri olivat hyvin hyvin..räjähtäneen oloisia. Kävin sitten runoilijalla juomassa pirkkolutta ennen kuin menin kantabaariini.

Näin pari viikkoa sitten enneunen että runoilija olisi kuollut. Siinä oli paljon juttuja joita en muista mutta yksi selkeä kohta oli että runoilija olisi kuollut.

No ei tosiaankaan ollut kuollut, mutta yksi kantabaarin vakkareista oli kuollut.. pari viikkoa sitten.

"Lauantai-illan-Matti"