Cool*Linssimuhennos*

2dl linssei kunhan ne ekaks huuhdotaan siivilässä kunnolla..

vettä noin litra.. voi kokeilla ja kattoo rokan paksuutta ja lisäillä vettä oman mauan mukkaan jne. miu mau mukkaan menee näin..

liha/kasvisliemikuutio

joskus laitan muutaman potaatin mukaan..pieneksi pilkottuna.. hajoavaa sorttia

pari pientä/norm, kokosta porkkanaa tai yks julmetun iso.. pilkottuna

1 sipuli hyvän kokonen..pilkottuna

mustapippuria

joko timjamia, oreganoa,basilikaa tai niitä kaikkee..

pekonia tai palvikinkkua..oman mieltymyksen mukaan..

 

Hymy*Linssikeitto*.. vähemmän linssei

 

Silmänisku*Aasialaistyyppinen versio*.. unohda liha, vähemmän linssei.. laita lisäksi juustokuminaa, kurkumaa, tomaattia, tai tomaattimurskaa, chiliä,mustapippuria,valkopippuria, näitä oman mauan mukkaa ..voi soseuttaa siihen tarkoitetulla välineellä.

 

Kieli ulkona *Pervokin Possuwokki*

Possun pitkää filettä. Niin paljo kun jaksaa syödä. Leikkaa ohuita siivuja, voi vielä laittaa kahtia jos tykkää pitkistä suikaleista. Marinaadi.. Varmaan sopis joku seesamiöljy Kiinalaisittain mutta tässä tapauksessa tyydyin perus rypsiöljyyn.

Elikä Marinaadi=  rypsiöljyä suht reippaasti syvälle lautaselle.. silleen että sopivasti peittää lihat öljyyn. Mutta lihat vasta lopuksi. Ensin marinaadi.

Vahvaa Thaichilikastiketta, ei liikaa, kevytsuolasta soijaa aika reippaasti. Osterikastiketta myöskin aika reippaasti. Silmä sanoo. Kaks kynttä valkosipulia murskattuna, käytä tarkkaan, meitsi puristaa kaks kolme kertaa ettei mee hukkaan.

Sitten maistelee onko kaikkee sopivasti. Suu sanoo ja kieli. Lihat soossiin ja pääasia että pinnoilla on sopivasti marinaadia. Ei tartte uida. En käyttänyt mittoja vaan silmämääräisesti laitoin. Mä annoin puolitoista tuntia olla mutta mitä pidempään sitä parempi. Silloin pitää olla kylmässä. Kärsivällinen marinoi lihan yön yli.Tarkoituksena saada yhtä pehmeä,murea, hyvin marinoitu possuviipale kuin hienoissa Kiinalaisrafloissa. Ehkä tosiaan tarttee monta tuntii. Mut toi näytti riittävän noin ohuille viipaleille. Ei ihan täydellisesti mutta kuitenkin.

Marinoinnin jälkeen lihat pannulle mutta ei jäljelle jäävää marinaadia. Loppuun marinaadiin voi sekottaa vettä jos sitä on jäljellä(pitäs olla) se liittyy kastikkeeseen. Köyhän katsos pitää käyttää tarkkaan kaikki ainekset.

Kun lihat ovat paistuneet laita wokkivihanneksia ja vielä pikkusen bambua mukaan. Isosta wokkivihannespussista riittää 1/3 osa jos laittaa sipulia (1kpl) ja erikseen vielä bambua noin puolet purkista. Muutama ananaspala jos tahtoo makeutta hitusen. Ne pannulle muhimaan. Kaada vesitetty loppumarinaadi pannulle joukkoon. Jos on kansi laita kansi päälle että vihannekset höyrystyvät rauhassa. Pienellä virralla. Nyt voi ottaa iisisti. Riippuen kuinka pehmeitä vihanneksia haluat. Itse annoin olla 20-30 minuuttia.

Sitten Seuraavaksi, pieni kahvikuppi puolille kylmää vettä. Sekoita sinne reilu ruokalusikallinen esimerkiksi perunajauhoa suurusteeksi. Maissijauho ja vehnäjauho käy myöskin. Kaada hyvin sekoitettu suurusteliemi pannulle ja sekoita. Anna sakeutua ja eiköhän se ole siinä. Jos on liian paksu kastike tai ohut tai liian vähän niin lisää vettä, suurustelientä tai mausteita oman mielesi mukaan.

Riisinä käytin ruskeaa riisiä jonka keittämiseen meni aikaa. Kaksi desiä ruskeaa riisiä. Laitoin sen ennen paistamisen alkua tulelle. Vaalea perusriisi tulee nopeammin ja kuuluu paremminkin Itämaiseen tyyliin. Kiehautan veden aluksi ja laitan riisin siihen. En käytä suolaa siinä. Käyn välillä kokeilemassa onko kypsää. Meitsi ei hätäile ruuanlaitossa.

Lopputulos. Kolme reilua annosta. Ruskea riisi sopi mainiosti. Pisteitä annan ainakin 8. Ehkä kuitenkin oikealla itämaisella riisillä,seesamiöljyllä ja pitkällä marinoinnilla olisin voinut antaa 9 pistettä. Kymppi olis ollut jo jotain ylimaallista. Sellaista en ole vielä koskaan maistanut. Hymy

Lehtipihviateria

Lehtipihvi (nautaa,härrkää,biisonii), ranskalaisia perunoita(tai lohkoperunoita ite tehty tietty), pehmeiksi kuullotettuja tomaatinpaloja, keitettyjä porkkanoita, papuja sekä maissia tai jotain voi ottaa pois jos on liikaa. Myös vihreä parsa on hyvää. Raakaa sipulia(tai kuullotettua sipulia) sekä mausteita. Kuten esim chilikastiketta, soijaa, valkosipulia, ketsuppia, pippurisekoitusta, aromisuolaa(tai selleri-tai tavallista suolaa)nämä ainakin sopivat niin ja mustapippuri jos ei tykkää pippurisekoituksesta. Musta se on must se pippurisekoitus. Voi tehdä myös maustevoita. Kunnon voita, hätätapauksessa oivariinii. Lämmitä huoneenlämmössä sitä niin että se on löysää. Sekoita joukkoon esim pippurisekoitusta, aromisuolaa, valkosipulia ja persiljaa. Sekoita hyvin ja laita kylmään. Se on kai se aika perinteinen resepti maustevoille. Mutta nää maustamisasiat ovat monesti makuasioita. Nämä mainitsemani vain ovat mielestäni sopineet parhaiten juuri tällaiseen ateriaan. Ne sopivat pitkälti kyllä pippuripihviinkin mutta siihen on taas jotkut omat perinnekastikkeensa ja sääntönsä. Mutta tässä oli tämä.