Goottilaisuus vai surrealismi? Siinäpä kysymys. Kumpaan palaan taiteellisesti vai sekoitanko ne keskenään? Täytyyhän se jokin tie löytyä. Voisin tehdä sitten kokonaisen maalaussarjan ja laittaa vaikka näyttelyn pystyyn.. (ihan kuin se olisi mahdollista). Lapsena tykkäsin surrealismista. Vähän vanhempana goottilaisuudesta vai mikä se nyt on? Gootismi,goottilaisuus??? Joka tapauksessa olin silloin ja taidan vieläkin olla ns, piilogootti joka pieninä erinä pääsee toisinaan esille. Mustat vaatteet, ennen oli pitkät hiukset hmm.. mielenkiinnon kohteet yleensä. Yö, kauhu, syksy, autiotalot, linnat jne.

Dinosaurusmaalaukset viittaavat taasen selkeästi surrealismiin. Ja eilenkin illalla luin ja kattelin vähän Dalia. Vaikka Dali nyt on vienyt liikaa huomiota. Surrealistejahan on vaikka kuinka. Max Ernst, Rene Magritte, Joan Miro, Dorothea Tanning, Toyen, Friedrich Schröder-Sonnenstern, Oscar Dominguez.. elikä siinä näitä vanhoja surrealisteja. Olisihan se hienoa kun joku kysyy, mikä sun ammatti on? niin voisin sanoa hymysuin.. SURREALISTI. Uusista surrealisteista ei nyt tule mieleen ketään. No aika vähän olen perehtynyt modernimpaan taiteeseen tai uusiin taiteilijoihin. Jostain syystä.

Näin saatiin blogiin vähän vakavampaakin aihetta. Eli taidetta, mikä tämän blogin yksi päätarkoituksista onkin. Ettei nyt mene ihan huuhaaksi ja typeryydeksi tämäkin blogi. Mutta pienenä kevennyksenä voin kertoa että takintaskustani livahti kännykkä WeeCee-pönttöön. Ajattelin että minä itse en tee sitä typeryyttä koskaan mutta sinne meni multakin. Otin sen äkkiä pois pöntöstä ja akku pois. Mutta eipä siitä kai enää saa kalua. Ajattelin että tuo halko kestää mutta nyt se sai viimeisen iskun. Uusi kännykkä ei olisikaan kestänyt tuollaista kohtelua mitä tuo kännykkä on joutunut kokemaan. Hyvin kesti vanha "halko". Mistäs saa uusia, käytettyjä, vanhoja halkoja joissa henki pihisee? Otan vastaan. Otsan rypistys

 

*Matti*