Pidän kokkaamisesta. Se on yhä enemmän ja enemmän tullut mulle harrastukseksi. Oon joskus ollut keittiöhommissa, no lähinnä ns astiahuoltajana, mutta työnä en voisi oikein enää ajatella sellaista. Kun on katsonut noita ruokaohjelmia ja ToP Cheffiä (mikä on aivan loistava ohjelma) on tullut kuitenkin jonkin asteinen kammo. Pidän tämän ehkä vain harrastuksena.
Olisin ehkä turhan hidas sellaiseen hommaan. Tietysti jos saisi varsin itsenäisesti olla eikä rivikokkina niin voishan SE olla jotain.

Ruuanlaitto on kuin taidetta. Kuten jotkut sanoo ja oon samaa mieltä.Itse voi muokkailla ja keksiä uutta. Makuja on niin monia ja makuasioita myöskin. Ehkä kuitenkin noin yleensä on hyvä luottaa vanhoihin hyviksi havaittuihin resepteihin. Mieliruokaani ovat, itämainen ruoka noin yleensä, erityisesti vahvasti maustettu. Muuten se on sama onko härkää, possuu, kanaa vai mitä... ? Oon kuitenkin melko kaikkiruokainen.
Itse tehty pizza missä on juuri sopivasti lisukkeita on, ei nyt ihan ykkönen mutta kärkipäässä. Itsetehty verrattuna esim Roomassa maistamiin  nihkeästi lisukkeita oleviin plättyihin hmm. No olihan ne ihan hyviä mutta tosiaan hiukan nihkeästi lisukkeita. Sitä pitää olla juuri sopivasti. Aikoinaan pizzaa tehdessä käytin valmiita pizzapohjia (hyi minä). Sen lisäksi sorruin sellaiseen syntiin että laitoin liikaa lisukkeita siitä tuli liian mehevä ja kostea.  Nykyään teen pohjat itse ja  lisukkeita mielummin niukasti kuin liikaa jolloin pizzasta tulee hyvä ei liian mehevä. Eikä hajoa käsiin. Kieli ulkona

Yleisesti tuolla matkustaessa on tullut syötyä ja kokeiltua aika rohkeasti kaikenlaista. Ei kuitenkaan tarpeeksi rohkeasti. On syöty pupua, sorsarullaa, simpukoita, mustekalaa ja sammakonreisiä jne, mutta etana kuullostaa meikäläisen korvaan liian ehh limaiselta ruualta. Mutta kai sekin pitää joskus kokeilla. Mieliruokia on monia mutta yksi on hyvä. Se on linssikeitto. Voi muokata sen hernerokkamaiseksi muhennokseksi porkkanan,sipulin, ja kinkun tahi pekonin kera.
Siitä voi myös tehdä aasialaistyyppistä, unohtaen kinkun ja pekonin, mausteena käyttäen ainakin kurkumaa ja juustokuminaa, tomaattia, tomaattimurskaa, toisinaan perunaa pikkusen, Chiliä tietty, valkosipulia, porkkanaa, sipulia, harvemmin mitään lihaa kuitenkaan siinä tapauksessa. NOhh versioita on monia ja mielestäni sitä voi helposti muokata.

Täytyykin laittaa reseptiosio jonne voi laittaa  ne linssikeittomuunnelmat. Ideat tulevat yleensä aika spontaanisti ja tyyliin "mitä nyt jääkaapista ja pakkasesta löytyy". Oi Nigella Nigella... olisitpa täällä. Mun keittiössä opastamassa ruuanlaittoa lisää. Lisäähän on aina kiva oppia. Jos asia kiinnostaa. Ja tuo Nigella Lawson.. siinä vasta nainen ja kokki. Hän saisi pidellä soppakauhaani koska vaan ja opastaa keittotaidon saloihin. Hymy 




"Matti"