Päivitystä ja matkakertomusta tiivistettynä.

 

Ihan kiva reissu oli. Vähän kiireinen kun piti ehtiä paikasta toiseen. Vuokra Fiat panda selvisi kolhuitta. Hullusta liikenteestä huolimatta.Yksi päivä oli tulopäivä,7päivää matkailua ja yksi takastulopäivä. Eilen tultiin.

Milano-Camogli-Pisa-Montelupo-Firenze-Siena-Rooma.. jotakuinkin noin matka meni. Genovan esikaupunkialueilla eksyiltiin, niin päätettiin mennä pikku rantakaupunkiin, Camogliin, mikä oli hyvä idea. Meren pauhu kuului mukavasti ja kuu paistoi.Kivan rauhallista oli.

Niillä seuduilla rannasta kohosivat vuoret välillä melko suoraan merestä. Mentiin pieniä rantateitä pitkin korkealla. Upeat maisemat ja turkoosi meri. Mereen ei ehditty uimaan. Vesi olisi kai ollut noin 20 asteista jo.

Pisan kalteva torni oli tosiaan melko kalteva ja lisäksi uponnut maahan jonkin verran. Hieno oli. Sisälle ei ehditty.

Uffizin galleriassa Firenzessä olisi riittänyt näkemistä pidemmäksikin aikaa. Yksi kokonainen päivä olisi pitänyt varata siihen.

Roomassa oli yli 30 astetta lämmintä ja aika meluista. Kerjäläisiä paljon. Nukkuivat kaduilla.Hotelli sijaitsi päärautatieaseman läheisyydessä. Oli helppo liikkua kun oppi oikeat bussit.

Colosseumin sisällä käytiin tällä kertaa. Katakombeista myöhästyttiin. Sunnuntaina satuttiin Katoliseen jumalanpalvelukseen Roomalaisessa kirkossa. Sekin on nyt koettu. Heh..ehtoolliselle ei jääty.Yksi opas kyseli, että olenko alle 25 vuotias? mikä toi hyvän mielen. Jeess...

Tuo olikin jo viides kerta Italiassa ja se onkin yksi lempparimaitani. Ruoka oli vähän pettymys. Paras ruoka oli Pizza Milanossa. Oliko vaan epäonnea ruokapaikkojen valinnoissa vai onko Italialainen ruokakulttuuri vain legendaa? Aika yksinkertaiselta ruoat vaikuttivat. Lisukkeista piti maksaa ekstraa.

Inspiraatioo tuli maalata taas vähän perinteisempää tyylii. Tuliaisiksi hellehattu,lippis,Caravaggion taidekirja kokoelmiini sekä pullo Grappaa. Eli ei mitään ihmeellistä, eikä olisi ollut paljon varaakaan.

Nyt sitten alkaa arkiset jutut. Niitä onkin kertynyt.

"matka-matti"